Na celom svete viete nájsť veľké množstvo rôznych slávností, podujatí a festivalov. Určite ste každý už boli na nejakom, ktorý vás zaujal. Pokiaľ máte radi folklór a ľudový tanec je vašou vášňou, určite by ste mali navštíviť slávnosť na Liptove a ňou sú Liptovské dni matky. Viete sa tu poriadne odreagovať a nájdete si aj nových priateľov s ktorými si určite užijete každý tanečný krok. Slávnosť sa koná každé 2 roky a je v trvaní 2 dní. Vystupujú na nej rôzne folklórne skupiny a pre tých, ktorých zaujímajú kroje z každého kraja je tu možnosť ich vidieť. Zároveň si môžete vypočuť ľudové pesničky z rôznych miest Slovenska a možno vás nejaká chytí a budete si ju spievať so skupinou.

Symbol Liptovských dní matky

Ak na vás príde hlad alebo smäd, nepotrebujete so sebou pitie či jedlo, pretože sú k dispozícií stánky s rôznym občerstvením a nealko alebo alko nápojmi. Každý si tam nájde to svoje, či už pricestuje autom alebo nie. Taktiež si môžete zakúpiť rôzne suveníry, aby ste mali pamiatku na túto jedinečnú udalosť. Liptovské dni matky sa konajú na prelome júla a augusta v najväčšej dedine na Liptove, Liptovských Sliačoch, kedy vám von stačí ľahké oblečenie a nebude vám zima, ale práve naopak, večer si poriadne užijete.

Vystúpenie folklórnej skupiny

Táto slávnosť samozrejme nie je len o vystupovaní folklórnych skupín. Program je naozaj bohatý, a na záver večera sa koná zábava až do neskorých nočných hodín. Už len keď budete vchádzať do dediny, na začiatku pri hlavnej ceste môžete vidieť veľkú bábu z kvetov, ktorá symbolizuje túto slávnosť a určite si ju všimne každý. Neboli ste ešte na tejto slávnosti? Určite by ste ju mali aspoň raz absolvovať a verím, že ju budete chcieť navštíviť zakaždým. Ak by ste chceli vedieť program, stačí vám napísať do Google názov slávnosti a nájdete tu všetky informácie a tak sa budete vedieť rozhodnúť, ktorý program je vášmu srdcu najbližší.